Projecten in Colombia

altMet de Elfenschool in Colombia bouwen we mee aan een wereld van verbondenheid, waarin een veilige ruimte gecreëerd wordt voor de ontplooiïng van de unieke talenten van elk kind en we onze dromen kunnen waarmaken.

We bouwen een internationaal kinderwijs platform uit dat mogelijkheden schept aan ieder om zijn/haar authenticiteit te (her)ontdekken en dat inspirerende initiatieven verbindt en stimuleert in een open educatief netwerk.

 

Elfenschool in Colombia: Activiteiten

Klik op titel voor meer info...

> EDUCATIEVE PROJECTEN EN VORMINGEN: via creatieve projecten ontdekken kinderen (én leerkrachten, ouders, ...) al spelend hun 'elfenwijsheid', unieke talenten en diepste dromen

Colombiaanse kleuter- en basisscholen en diverse organisaties kunnen een elfenschoolproject aanvragen. Dit kan een kortlopend of langdurig (schooljaar) traject zijn. Via creatieve vorming (dans, beweging, zang, crea, expressie, theater, relaxatie, droomyoga...) ontwikkelen kinderen al spelend tal van kwaliteiten zoals emotionele intelligentie, sociale vaardigheden, lichaamsbewustzijn, wereldburgerschap, zorgzaamheid voor de natuur... Ze ontdekken de elfenwijsheid in zichzelf en ontplooien hun unieke regenboogtalenten.

We organiseren ook buitenschoolse activiteiten voor kinderen (creatieve workshops, 'elfen-engels', uitstappen in de natuur, theatergroep, ...) op diverse locaties en in ons Kinderwijs Centrum.

Voor ouders, opvoeders en geïnteresseerden organiseren we de Regenboogcoachopleiding voor volwassenen.Deze opleiding bieden we ook aan voor de leerkrachten van de deelnemende scholen, zodat kinderwijze elementen op een duurzame manier kunnen geïntegreerd worden in de bestaande schoolstructuur.

We ontwikkelen samen kinderwijs educatief materiaal dat gedeeld wordt en ook op de website verkrijgbaar is.

1509013 497513340365555 1671811274 n

Klik op titel voor meer info...

> INTERNATIONAAL KINDERWIJS NETWERK: we ondersteunen de vorming van internationale scholenbanden en partnerschappen tussen organisaties in een inspirerend educatief netwerk

Door de toenemende globalisatie is de wereld een groot dorp geworden. Onze kinderen groeien uit tot echte wereldburgers. De Elfenschool wil meehelpen om duurzame partnerschappen tussen Belgische en Colombiaanse scholen tot stand te brengen, gebaseerd op diversiteit en gelijkwaardigheid. Hoe? Belgische scholen kunnen een gesubsidieerd elfenschoolproject aanvragen. Vervolgens vormt de Elfenschool een brug tussen de Belgische school en een Colombiaanse school, zodat deze een partnerschap kunnen uitbouwen. >>>Lees meer...

We bouwen ook mee aan een Internationaal Kinderwijs Netwerk, waarin inspirerende initiatieven met elkaar verbonden worden. In ons Kinderwijs Centrum nodigen we lokale partnerorganisaties uit voor vormingen en ook internationale vrijwilligers en workshopgevers zijn welkom.We organiseren vormingen voor ouders, opvoeders, ..., nemen deel aan lokale evenementen en conferenties, bieden organisatorische ondersteuning aan de partnerorganisaties, etc.


10403381 10152140287415566 2298525973568780772 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik op titel voor meer info...

> KINDERWIJS CENTRUM EN ECO-THEMAPARK IN DE COLOMBIAANSE BERGEN voor projecten rond duurzaamheid, opvoeden in authenticiteit, talentontwikkeling, droomrealisatie en creativiteit

De stad Cali wordt de "elfenbasis" van de Elfenschool in Colombia. In de bosrijke heuvels rond de stad vonden we de ideale plek: een uitgestrekt domein met natuurbos, kabbelende beekjes en een krachtige rivier, rotsen en hoge bomen, omringd door prachtige bergen...

Dit domein zal worden omgetoverd tot internationale ontmoetingsplaats voor kinderwijze organisaties. We organiseren vormingen en conferenties in de conferentiezaal en in kleine elfenhuisjes zijn alle gasten welkom om te overnachten.

Uiteraard wordt het een paradijs voor de kinderen, met een speelatelier, avontuurlijke speeltuin in het bos, natuurlijke zwembaden, ... Met de roetsjkabel komen we terecht in het toverbos... vol verrassingen en magische plekjes... We ontdekken met de aarde-, water-, lucht- en vuurelfen onze eigen elfenkracht en leren heel wat over de natuur! In de boskamer komen we heerlijk tot rust. En na onze ontdekkingstocht door het bos kunnen we heerlijk afkoelen in de rivier in het hart van de vallei.

Er worden allerlei activiteiten, inleefdagen en thema-uitstappen voor kinderen georganiseerd. Scholengroepen en organisaties zijn welkom.

Ecologisch en in harmonie met de natuur... We gebruiken natuurlijke en gerecycleerde bouwmaterialen, we leren heel wat over de natuur, in de biologische moestuin groeien verse groenten en de fruittuin schenkt ons lekkere exotische vruchten. In de buitenkeuken gebruiken we onze magische vingers om de lekkerste gezonde gerechten te creëren...

Het Kinderwijs Centrum en Eco-Themapark wordt gecreëerd in samenwerking met de lokale gemeenschap, en staat volledig ten dienste van de gemeenschap. De lokale berggemeenschap van El Jordán-La Estrella, bestaat uit een 100-tal families die een 50-tal jaar geleden de zone bevolkten, en leefden van de boskap. De algemene levensstandaard is heel laag, de gemeenschap is verdeeld en kampt met ecologische problemen (vervuiling van het water, dumpen van afval, ilegale mijnbouw, ...). In samenwerking met de lokale NGO Tierra Caliente in het project "Barranquero, arte en la montaña" werkt de Elfenschool samen met de kinderen (én de families) op creatieve manier rond ecologisch bewustzijn, eenheid en conflictresolutie, culturele identiteit, permacultuur en talentontwikkeling. De kinderen van de gemeenschap zijn de hoeders en de creators van het toverbos!! En de grote conferentiezaal wordt de ontmoetingsplaats voor de bijeenkomsten en activiteiten van de lokale gemeenschap. Bovendien creëren we eerlijke werkgelegenheid en worden de bewoners begeleid om het ecotoerisme te kunnen ontvangen dat serieus in de lift zit! Het kinderwijs Centrum is een plek die bijdraagt aan een verhoogde levenskwaliteit voor alle betrokkenen!

Wil je graag de bouw van dit centrum mee steunen? Je kan een gift doen op onze projectrekening bij de Koning BoudewijnstichtingLees meer...

Enkele foto's van het stukje natuur waar we met de Elfenschool zorg voor mogen dragen...

De op te knappen elfenwoning... Deze werd reeds versterkt en het plat dak voor de bouw van conferentiezaal (in bamboo) werd al aangelegd, met jullie steun via de fondsen ingezameld op de projectrekening van de Koning Boudewijnstichting!

x

Op deze plek komt het kinderatelier!

x

De slapende reus die over ons waakt...

x

En deze prachtige rivier ligt aan onze voeten!

Jouw steun voor dit project is van harte welkom!!!

>>> IK STEUN GRAAG DIT ELFENPROJECT IN COLOMBIA EN WIL BIJDRAGEN AAN DE UITBOUW VAN HET EDUCATIEF CENTRUM EN ECO-PARK

 

Colombia...

Colombia is een land met vele gezichten. Je vindt er o.a. besneeuwde bergtoppen, woestijn, uitgestrekte oerwouden, kleine bergdorpjes en veel kleurrijke kunst en muziek. Ook heeft Colombia een lange kustlijn met helder blauw water en mooie zandstranden. Het telt 45 miljoen inwoners maar is wel 40 maal groter dan Belgë. Colombia staat verder nog bekend om de productie van koffiebonen, bananen en sigaren. Het land kent een economische groei en investeerders stromen toe.

De berichtgeving over Colombia plaatst voornamelijk drugs, geweld en guerrilla in het licht. Het land kent dan ook een lange burgeroorloggeschiedenis. Illegale groeperingen en drugshandel blijven aanwezig en het aantal interne vluchtelingen ligt hoog. In de grote steden zijn de kansarmoede en onveiligheid een probleem.

Maar wij kiezen er bewust voor om het positieve te bekrachtigen. Elk Colombiaans kind heeft net zoals alle kinderen ter wereld zijn eigen talenten en dromen! 

Kinderen die geloven in hun dromen en in hun eigen kracht zijn de beste garantie voor een mooie toekomst voor de aarde!

Cali: 'elfenbasis' in Colombia...

Ina Vandenberge en Jhon Quijano bevinden zich in Cali voor de uitbouw van dit project.

Cali was lange tijd berucht als heel gevaarlijke stad, met het illustere drugscartel als uitgangsbord. Er is evenwel in de loop van de laatste 20 jaar een grote ommezwaai gekomen. De veiligheid in het ganse land is verbeterd, illegale groeperingen werden ontwapend en Cali investeert stap per stap in mobiliteit en een betere toekomst voor kansarme groepen.

Graag springt de Elfenschool op de kar om mee te bouwen aan een innovatie kinderwijze stad, verbonden met de wereld!

Cali Colombia apartments

Previous ◁ | ▷ Next