Kinderwijs centrum en eco-themapark in Cali (Colombia)

De stad Cali wordt de uitvalsbasis van de Elfenschool in Colombia. In de bosrijke heuvels rond de stad vonden we de ideale plek: een uitgestrekt domein met natuurbos, kabbelende beekjes en een krachtige rivier, rotsen en hoge bomen, omringd door prachtige bergen... We zijn druk in de weer om dit domein om te toveren tot een internationale ontmoetingsplaats voor kinderwijze vorming. 

Met de steun van: Provincie West-Vlaanderen en Koning Boudewijnstichting

 

logo provincie w vl logo koepel met steun cmyk vierkant

 

Plannen voor ons centrum in Cali:

  • Kinderwijze ontmoetingsplaats: We organiseren opleidingen en conferenties in de conferentiezaal, en in het kinderatelier komen tal van kinderwijze activiteiten. Er worden inleefdagen en thema-uitstappen voor kinderen georganiseerd rond duurzaamheid, opvoeden in authenticiteit, talentontwikkeling, droomrealisatie en creativiteit. Scholengroepen en allerlei organisaties zijn welkom.
  • Eco-themapark: Uiteraard wordt het een paradijs voor de kinderen, met een speelatelier, avontuurlijke speeltuin in het bos, natuurlijke zwembaden, ... Met de roetsjkabel komen we terecht in het toverbos... vol verrassingen en magische plekjes... We ontdekken met de aarde-, water-, lucht- en vuurelfen onze eigen elfenkracht en leren heel wat over de natuur! In de boskamer komen we heerlijk tot rust. En na onze ontdekkingstocht door het bos kunnen we lekker afkoelen in de rivier in het hart van de vallei.                                                                                                  Ecologisch en in harmonie met de natuur... We gebruiken natuurlijke en gerecycleerde bouwmaterialen, we leren heel wat over de natuur, in de biologische moestuin groeien verse groenten en de fruittuin schenkt ons lekkere exotische vruchten. In de buitenkeuken gebruiken we onze magische vingers om de lekkerste gezonde gerechten te creëren... En in onze elfenhuisjes zijn alle gasten welkom om te overnachten.
  • GemeenschapswerkHet Kinderwijs Centrum en Eco-Themapark wordt gecreëerd in samenwerking met de lokale gemeenschap, en staat volledig ten dienste van de gemeenschap. De lokale berggemeenschap van El Jordán-La Estrella, bestaat uit een 100-tal families die een 50-tal jaar geleden de zone bevolkten, en leefden van de boskap. De algemene levensstandaard is heel laag, de gemeenschap is verdeeld en kampt met ecologische problemen (vervuiling van het water, dumpen van afval, ilegale mijnbouw, ...). In samenwerking met de lokale NGO Tierra Caliente in het project "Barranquero, arte en la montaña" werkt de Elfenschool samen met de kinderen (én de families) op creatieve manier rond ecologisch bewustzijn, eenheid en conflictresolutie, culturele identiteit, permacultuur en talentontwikkeling. De kinderen van de gemeenschap zijn de hoeders en de creators van het toverbos!! En de grote conferentiezaal wordt de ontmoetingsplaats voor de bijeenkomsten en activiteiten van de lokale gemeenschap. Bovendien creëren we eerlijke werkgelegenheid en worden de bewoners begeleid om het ecotoerisme te kunnen ontvangen dat serieus in de lift zit! Het kinderwijs Centrum is een plek die bijdraagt aan een verhoogde levenskwaliteit voor alle betrokkenen en verkleint de kloof tussen stad en platteland!

Bekijk hier een filmpje met de kinderen uit de gemeenschap die hun zelfgemaakte lied over hun dorp "La Estrella" zingen (in project rond culturele identiteit en respect voor de natuur): 

Enkele foto's van het stukje natuur waar we met de Elfenschool zorg voor mogen dragen...

De op te knappen elfenwoning... Deze werd reeds versterkt en het plat dak voor de bouw van conferentiezaal (in bamboo) werd al aangelegd, met jullie steun via de fondsen ingezameld op de projectrekening van de Koning Boudewijnstichting!

x                              

Op deze plek komt het kinderatelier!

 x

De slapende reus die over ons waakt...             En deze prachtige rivier ligt aan onze voeten!

xx 

De bouw van het Kinderwijs Centrum is een behoorlijke investering... Jouw steun is van harte welkom!

Voor de bouw van dit centrum hebben we een projectrekening bij de Koning Boudewijnstichting. 

Ook vrijwilligers of deskundigen in eco-constructie ontvangen wij met open armen!

>>> Meer info...

 

 

Previous ◁ | ▷ Next